Getuigen en verdachte gehoord in 11 kg drugszaak
23 Jan 2018, 08:24
foto


Amietkumar B. staat terecht nadat op 12 augustus vorig jaar 11 kilogram cocaïne was verstopt in de dubbele bodem van een doos. Hij beweerde voor een vriendin de doos ter verzending te hebben aangeboden op de luchthaven. Hij zei onschuldig te zijn. Hij is overigens op de luchthaven niet geconfronteerd met de drugs. Rechter Siegline Wijnhard heeft maandag een douane rechercheur, een douanier en een scan-analist als getuige gehoord.

De douane rechercheur S.C. verklaarde dat hij is gebeld door zijn collega D.R. nadat de doos werd onderschept. Nadat alle spullen uit de doos werden gehaald, bleek deze nog steeds 15 kilogram te wegen. Bij nader onderzoek werd de dubbele bodem ontdekt. Hoewel de getuige verklaarde op een vraag van raadsman Irvin Kanhai dat de man op heterdaad is betrapt, verklaarde S.C. dat zijn collega de recherche heeft ingeschakeld.

D.R. verklaarde dat de scan-analist een ontwijking had ontdekt, daarom werd in haar bijzijn de doos geopend. De doos werd weer dichtgeplakt. Dit is volgens haar gebeurd uit veiligheidsoverwegingen. De scan-analist bevestigde het verhaal van D.R. De verdachte zal op 24 februari verder worden verhoord.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February