Rechter spreekt politieman vrij van seksueel misbruik
23 Jan 2018, 04:42
foto


De politieman Hesdy G. is maandag door de kantonrechter geheel vrijgesproken van de tenlastelegging. Hij werd ervan verdacht zijn dochter seksueel te hebben misbruikt. Zijn advocaat Irene Laljie had steeds aangegeven dat de verklaringen van het meisje inconsistent waren. Openbare aanklager Shanta Mahadew had vier jaar geëist en ontzegging uit zijn ambt voor de duur van 5 jaar.

De rechter is het eens met de advocaat dat het slachtoffer niet consequent is geweest. Zij had aangegeven dat zij seksueel misbruikt is door een geest die op haar vader leek. Zij gaf toe dat ze dat verzonnen had dat ze in handboeien is geslagen.

Het slachtoffer had aangegeven dat ze naar een bonuman is gebracht door haar moeder. Er is een psycholoog geraadpleegd, nadat bleek dat het meisje suïcide neigingen had.

De verdachte had eerder aangegeven dat hij vals is beschuldigd door zijn dochter. Hij heeft hierdoor enorm veel schade geleden. Hij sprak de hoop uit dat het recht zou zegevieren. De rechter heeft hem integraal vrijgesproken van alle beschuldigingen.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February