Ex-politiecommandant Rakijo schuldig bevonden
23 Jan 2018, 00:00
foto


Robert Rakijo, die gewestelijke politiecommandant was in Nickerie, is maandag veroordeeld door de rechter. Conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM), heeft rechter Siegline Wijnhard, Rakijo veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 11 voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Met deze uitspraak blijft Rakijo op vrije voeten.

De rechter vindt dat verduistering van goederen wel is bewezen, maar gaat niet mee met het OM bij de ten laste legging van diefstal van garnalen. De officier van justitie had eerder aangevoerd dat Rakijo een vals proces-verbaal heeft laten opmaken van de in beslag genomen garnalen in 2015. De garnalen zouden zijn bedorven, terwijl deze zijn verkocht.

Rakijo heeft de strafbare feiten steeds ontkend. Hij stelde dat mensen hem bewust in een val hebben willen lokken. Ook werd hem afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving ten laste gelegd. Hiervan is hij vrijgesproken. Voor verduistering van in beslag genomen goederen, is hij veroordeeld. Geïnde boetegelden zijn twee maanden later gestort.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February