Gajadien: Minister Dodson totaal niet meer geloofwaardig
22 Jan 2018, 00:57
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat het nu de hoogste tijd wordt dat De Nationale Assemblee ingrijpt en een motie van wantrouwen aanneemt tegen minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. De minister doet er alles aan om zijn stoel te behouden, terwijl allang andere kandidaten gepolst zijn op dit ministerie. Het verhaal over dat scalians kwik verwijderen uit het stuwmeer is totaal niet houdbaar. "Suriname wordt nationaal en internationaal belachelijk gemaakt, terwijl het milieu van het land verder wordt vernietigd voor persoonlijk gewin van enkelen," zegt de volksvertegenwoordiger in gesprek met Starnieuws.

Dodson wringt zich in duizend bochten om zaken die duidelijk krom zijn, recht te praten. Hij verzint een eigen theorie over kwik weghalen uit het stuwmeer om zijn falen te verbergen. "Dodson is steeds bezig geweest om de samenleving te misleiden. Ik heb al eerder aangegeven in De Nationale Assemblee dat deze minister hier een kampioen in is. Steeds als de minister geconfronteerd wordt met de feiten, tracht hij in opdracht van zijn bazen een andere wending aan de zaken te geven," voert Gajadien aan.

De bewindsman heeft getracht om de werkzaamheden van de scalians te stoppen. Maar hij moest in het belang van zijn stoel zijn eigen braaksel inslikken, meent het Assembleelid. Dodson deelt de samenleving in een rapport van 2017 mee dat de scalians kwikvrij opereren en nu geeft hij aan dat zij kwik opruimen.

Gajadien ziet dat pionnen als deze type ministers de samenleving te zwaar benadelen ten eigen bate, daarom moet er worden ingegrepen. In de kwestie rond Alcoa en zaken bij de EBS blijkt dat de minister slechts een figurant is en niks in de melk te brokkelen heeft. Ook in het vraagstuk rond Tranquillio wordt er nauwelijks antwoord gegeven op de gevraagde informatie. Gajadien zal opnieuw vragen over stellen of de betaling gedaan is om Iamgold of NV 1 te voorzien van de concessie.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February