Santos ongeslagen koploper 2e Divisie SVB competitie
22 Jan 2018, 08:08
foto
De standenlijst van de 2e Divisie van de SVB/Telesur competitie 2017/2018 na 8 wedstrijden.


Santos opent het jaar ook nog ongeslagen, weliswaar met een gelijkspel tegen SV Flora in de 2e Divisie van de SVB/Telesur competitie 2017/2018. De Nickeriaanse ploeg heeft zaterdag twee kostbare punten verspeeld in de 8e speelronde tegen SV Flora uit Paramaribo. De club heeft nu 20 punten uit 8 wedstrijden, nog steeds goed voor de 1e plaats op de ranglijst.

In het Asraf Peerkhan stadion heeft Santos thuis, met een goed opgekomen publiek niet kunnen profiteren van het thuisvoordeel; de wedstrijd eindigde 0-0. Flora heeft het been stijf gehouden, goed verdedigd en met lange ballen de ploeg van Santos onder druk gezet. In de tweede speelhelft kwam Santos beter uit de verf en de doelman van SV Flora, Orpheu Paulus paste een tactiek toe die het spel uit zijn ritme haalde. Paulus zag kans om gedurende zeker tussen 15 en 20 keren te liggen op het veld om zodoende de aandacht van de arbiter te trekken. De scheidsrechter is op al deze keren ingegaan hierop, waarbij hij de verzorger op het speelveld heeft toegelaten en zeker na dertig seconden of meer de wedstrijd werd voortgezet.

De wedstrijdleiding heeft geen overtime gegeven. De vierde official heeft nimmer aangegeven hoeveel blessuretijd er over was zodat het publiek, de coaches en de spelers wisten hoeveel tijd er nog rest. Toen de arbiter voor de laatste maal floot, gingen de spelers verhaal halen bij de arbiter. De gemoederen van het publiek en de spelers van Santos waren reeds verhit toen de arbiter de speler Gerold Leysner van Santos in de 85e minuut de rode kaart toonde bij een overtreding en bij soortgelijke overtredingen van de tegenpartij niet eens een gele kaart toonde.

Standenlijst
Acoconut behoudt door de winst op Slee Jr. met 2-1 zijn positie op nr 2. Ook de nr 3 op de lijst, Happy Boys, wist van Tahiti te winnen met 3-0. Door de winst van Broki op Deva Boys met 4-0, klimt deze ploeg naar de 4e plaats met 12 punten uit 8 wedstrijden. Op de vijfde plaats staat nu Jong Aurora. De club won van Kamal Dewaker met 1-0 en heeft daardoor 11 punten uit 8 wedstrijden. Door het verlies van Slee tegen Acoconut, moet deze ploeg nu genoegen nemen met een gedeelde 6e plaats samen met SV Flora; beide hebben 10 punten uit 8 wedstrijden. Kamal Dewaker gaat van de 7e naar de 8e plaats met 8 punten uit evenveel wedstrijden.
Tahiti blijft steken op de voor negende plaats met 1 punt uit 8 wedstrijden. Deva Boys is de rode lantaarn drager met min 3 punten uit 8 wedstrijden.

Uitslagen 8e ronde
Jong Aurora – Kamal Dewaker: 1-0
Happy Boys – Tahiti: 3-0
Santos – SV Flora: 0-0
Acoconut – Slee jr.: 2-1
Broki – Deva Boys: 4-0

Edgar van Genderen

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February