Minister wacht resultaat onderzoek ECD-ambtenaren af
22 Jan 2018, 06:11
foto
Minister Ferdinand Welzijn


Twee ambtenaren van de afdeling Economische Controledienst (ECD) zijn in verzekering gesteld. Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme zegt aan Starnieuws dat het politioneel onderzoek nog gaande is. Hij wacht de resultaten van het onderzoek af.

De situatie over ambtsmisbruik schijnt jaren aan de gang te zijn. "Het lukte niet om concrete gevallen aan het licht te brengen. Daarvoor is nodig dat benadeelden bereid zijn om de zaak aan te geven en ook om te getuigen. Wij hebben regelmatig het personeel gewaarschuwd," zegt de bewindsman.


De aangehouden ambtenaren hebben van hun privé voertuig gebruik gemaakt om de ondernemer af te persen. ECD beschikt sinds begin januari niet over dienstvoertuigen. Welzijn zegt dat bijna alle voertuigen voor reparatie aan Openbare Werken, Transport en Communicatie zijn aangeboden, terwijl de verhuurder van de vervangende voertuigen deze begin januari wegens achterstallige betaling heeft teruggenomen.

De minister zegt samen met zijn collega van Openbare Werken, Transport en Communicatie een oplossing te zoeken over de vele klachten die er zijn van illegaal verkoop van sigaretten en drank.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February