NPS bezorgd over onderwijs en gezondheidszorg
21 Jan 2018, 15:23
foto
NPS'ers tijdens de discussie over verschillende onderwerpen in Grun Dyari.


De Nationale Partij Suriname (NPS) maakt zich enorme zorgen over het onderwijs en de gezondheidszorg. Binnen het onderwijs is de conclusie dat het beleid onsamenhangend is en de aansluiting van verschillende systemen op elkaar erg slecht geregeld is. Verder worden er fasen ingebouwd, zoals de extra jaren bij het IMEAO, die onnodig de studie van de jongeren verlengen en ernstige frustraties teweeg brengen. Het gevolg is verhoging van het aantal drop-outs met alle gevolgen van dien.

Tijdens een discussie vrijdag zijn verschillende onderwerpen aan de orde gekomen. Het onderwijs en de gezondheidszorg hebben heel veel aandacht gekregen van de zeventig aanwezigen in Grun Dyari. De partij heeft mede een openbare vergadering over de gezondheidszorg aangevraagd in De Nationale Assemblee. De NPS vindt dat de regering een populistisch programma heeft geïntroduceerd, maar de problemen in de gezondheidszorg zijn erger geworden. De situatie van de ziekenhuizen, de medici, gebrek aan middelen, de dood van baby's zijn onder de loep genomen tijdens de discussie.

Het NPS bestuur zal dringend haar wetenschappelijk bureau Japin verzoeken nog meer aandacht te schenken aan de problemen in het onderwijs en gezondheidszorg. Een besluit is dat de werkgroep onderwijs van het Japin binnen enkele weken deze zaken andermaal gaat uitwerken en de leiding en diverse vertegenwoordigers van de partij gaat adviseren. De werkgroep Gezondheidszorg van Japin zal zich buigen over oplossingen in de gezondheidssector. De partij zal vanuit de oppositie haar bijdrage blijven leveren voor de verbetering van de situatie, zegt de NPS.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February