Botopasi wint eindelijk weer
21 Jan 2018, 13:41

Botopasi heeft bij de voortzetting van de Telesur Eerste Divisie competitie van de Surinaamse Voetbal Bond eindelijk weer weten te winnen. Zaterdag werd Notch met 2-1 verslagen in het Franklin Essed stadion. Coach Arnold Burleson toonde zich heel erg opgelucht na de winstpartij.

Het spel van Notch was helemaal niet herkenbaar. In de eerste helft was Botopasi dominant met goede combinatiespel en enkele schoten op het doel. Notch kreeg via de voeten van Galgyto Talea twee reële kansen die niet in doelpunten konden worden omgezet.

Pas na 25 minuten kwam Botopasi op voorsprong door een misser in de verdediging van Notch. Uit een hoekschop glipte de bal tussen de handen van de doelman voorbij. Verdediger Bomisa Junior probeerde met het hoofd de bal over het doel te krijgen, echter door mis berekening noteerde hij een eigen doelpunt waardoor Botopasi op voorsprong kwam:1-0. Op slag van rust kon Talea nu wel de bal in het doel krijgen. De bal werd voor hem breed geleegd en kreeg hij slechts de doelman tegenover zich: 1-1

De tweede helft was nog geen twee minuten oud en kon Botopasi weer op voorsprong komen. Alfredo Fonkel schoot uit een vrije trap hard naast de muur diep de doelhoek in: 2-1.

Notch vocht de tweede hele helft hard terug. De wedstrijd werd ook fysiek wat grimmiger, maar de scheidsrechter had goed de touwtjes in handen weten te houden. Opmerkelijk was dat Notch alleen maar met lokale jongens aan de wedstrijd begon in tegenstelling tot vorige wedstrijden waar enkele Brazilianen nog de dienst uitmaakte. Volgens informatie hebben deze jongens na de kerstvakantie in Brazilië zich nog niet aangemeld. Ook is vernomen dat een grote sponsor van het team zich heeft teruggetrokken en de motivaties van de jongens zoek is. Ook de coach uit Brazilië is nog niet gezien.

De ploeg uit Moengo die nog goed in de koppositie samen met WBC en Robinhood lag, zakt nu verder weg op de ranglijst. Van de negen gespeelde wedstrijden heeft deze club zes gewonnen en drie verloren. Botopasi klimt nu naar 10 competitiepunten.