Trinidad & Tobago kiest voor het eerst vrouw als president
21 Jan 2018, 00:54
foto
Paula-Mae Weekes gekozen als president van Trinidad & Tobago.


Het Electoral College van Trinidad & Tobago (T&T) heeft vrijdag de eerste vrouw als het zesde staatshoofd van Trinidad en Tobago gekozen. Paula-Mae Weekes, gepensioneerd rechter van het Hof van Appel, is als enige kandidaat bij acclamatie gekozen en volgt in maart de zittende president Anthony Carmona op. Eerste minister Keith Rowley heeft de benoeming van Weekes omschreven als opmerkelijk en absoluut baanbrekend.

“Veel formidabele vrouwen hebben deze natie geholpen zich te ontwikkelen, te gedijen, te overwinnen en te stijgen. Vandaag wordt ze alleen geselecteerd en gevierd, omdat ze werd beschouwd als de beste persoon voor de baan, gemeten aan de hand van een verscheidenheid aan zeer veeleisende maatstaven. Het verhaal van de gekozen president dient als bewijs dat met hard werken, toewijding, discipline en een goed karakter, geen prestatie of positie buiten iemands bereik is,” zei Rowley in zijn toespraak tot het Electoral College.

Oppositieleider Kamla Persad-Bissessar zei dat het United National Congress (UNC) de nominatie van Weekes heeft ondersteund, omdat zij vanwege haar ervaring en kwalificaties het meest geschikt was. “Het UNC vertrouwt erop dat de gekozen president, Paula-Mae Weekes, de democratische rechten en belangen van de burgers van onze geliefde natie zal beschermen. Het allerbelangrijkste is dat we verwachten dat de president ervoor zal zorgen dat mogelijke excessen en misbruik door de uitvoerende macht worden beperkt," zei Persad-Bissessar.
Advertenties