SLM-vlucht uit Belem met dag vertraagd
20 Jan 2018, 23:07
foto


De SLM-vlucht vanuit Belem is met een dag vertraagd. Opeenvolgende problemen hebben geleid tot de zware vertraging, zegt SLM-directeur Robbi Lachmising aan Starnieuws. Het probleem begon toen de kist van de SLM een birdstrike had in Cayenne.

Na de verplichte controle in Cayenne, bleek dat het toestel veilig was om door te vliegen naar Belem. Echter werkten de weergoden niet mee en kon het toestel door slecht weer niet landen in Belem.

Vervolgens is uitgeweken naar Macapa, vertelt Lachmising. Maar door al de vertragingen, was de crew aan haar maximum vlieguren toe. Volgens de internationale veiligheidsregels in de luchtvaart, moest de bemanning dus zijn crewrest nemen.

De vlucht die aanvankelijk vanochtend om 7 uur zou worden uitgevoerd, wordt nu morgenochtend, zondag dus, uitgevoerd. De totale regionale operatie van de SLM is door de vertragingen, beïnvloed. Passagiers die vanochtend om 4 uur waren ingecheckt, waren niet te spreken over de vertraging. “Dit ligt buiten onze invloedssfeer en doen er alles aan om zo snel mogelijk het normale vluchtschema op gang te krijgen.”

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February