Toerismebeleid in verhoogd tempo uitvoeren
19 Jan 2018, 22:22
foto
Sherida Mormon biedt het gefinaliseerde Strategisch Toerismeplan aan minister Ferdinand Welzijn aan.


Vanaf woensdag 24 januari zal het Strategisch Toerismeplan beschikbaar zijn op de website van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Het plan dat op 30 november 2017 werd gepresenteerd aan de samenleving, is verder gefinaliseerd door het team onder leiding van Sherida Mormon. Vrijdag is het concept aangeboden aan minister Ferdinand Welzijn.

Bij de aanbieding van het plan aan de minister is benadrukt dat het toerismebeleid in verhoogd tempo zal worden uitgevoerd en voortgezet met het opzetten van een Tourism Project Support Unit (TPSU). Deze zal de stappen zoals genoemd in het Strategisch Toerismeplan moeten uitvoeren om duurzame ontwikkeling in de toerismesector teweeg te brengen.

Deze unit zal onder andere verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van het schrijven van het Master Toerismeplan, dat eind 2018 gereed moet zijn. Ook het aantrekken van buitenlandse investeringen in samenwerking met Investsur behoort tot de taakstelling van de Tourism Support Unit die gezien moet worden gezien als voorloper van de bij wet in te stellen Tourism Authority. "Het regeringsbeleid is gericht op het daadwerkelijk stimuleren van duurzame investeringen in de sector toerisme, waardoor ook de generaties na ons aan de toeristische producten die Suriname te bieden heeft, kunnen verdienen", zegt de bewindsman.
Advertenties