Thailand biedt Suriname 35 trainingen en beurzen aan
19 Jan 2018, 14:20
foto
Minister Yldiz Pollack-Beighle neemt de kopie geloofbrieven in ontvangst van ambassadeur Surasak Suparat van Thailand. (Foto: NII)


Thailand biedt Suriname diverse mogelijkheden voor handel en investeringen. Voor 2018 zijn reeds 35 trainingen en beurzen aangeboden via het bilaterale programma 'Thailand International Development Cooperation Agency'. De niet-residerende ambassadeur van Thailand, Surasak Suparat, heeft zijn kopie geloofsbrieven aangeboden aan minister Yldiz Pollack-Beighle. Aan Maurino Pansa is zijn aanstellingsbrief als honorair consul van Thailand in Suriname overhandigd door Pollack-Beighle.

De ambassadeur merkte op dat Thailand via het concept van Zuid-Zuid samenwerking veel kan betekenen voor Suriname. Specifieke ondersteuning kan gegeven worden op het gebied van toerisme, landbouw, onderwijs en volksgezondheid, meldt het Nationaal Informatie Instituut in een persbericht. Suriname en Thailand onderhouden sinds 24 februari 1987 diplomatieke betrekkingen.

De ambassadeur is voor een werkbezoek in Suriname van 17 tot 19 januari. In samenwerking met de Kamer van Koophandel en Fabrieken wordt er een Roadshow georganiseerd, met als doel de mogelijkheden te presenteren op het gebied van handel en investeringen. Ook is er ter gelegenheid van de viering van 30 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Thailand een receptie gehouden gisteravond in Courtyard by Marriott, voor het diplomatieke en consulaire corps en bet bedrijfsleven.

De minister sprak haar waardering uit voor het uniek initiatief van Thailand en het feit dat het Surinaamse bedrijfsleven hierbij investerings- en handelsmogelijkheden kan aftasten. Hiermee wordt voor Suriname uitvoering gegeven aan de oproep van de president om de economie te diversifiëren. Pollack-Beighle én Pansa zijn het erover eens dat de benoeming tot honorair conusul moet worden aangegrepen om de mogelijkheden van de landen tot wederzijds voordeel te doen strekken. Pansa sprak zijn dank uit aan de minister en de president voor de benoeming. Hij gaf de zekerheid zich sterk te zullen maken voor de economische en culturele diplomatie tussen de twee landen.

De Thaise ambassadeur zal in maart 2018 weer in Suriname vertoeven om zijn geloofsbrieven aan de president aan te bieden. Van die gelegenheid zullen de regeringsfunctionarissen gebruik maken om verdere besprekingen te voeren met als doel tastbare resultaten te verkrijgen.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February