Onbekenden hebben retailers Suribet opgelicht
18 Jan 2018, 20:44
foto


Verschillende retailers van Suribet zijn opgelicht. Enkele retailers zijn voor SRD 10.000 en SRD 20.000 benadeeld. De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname is bezig met een onderzoek waarbij onbekenden bellen naar retailers van Suribet en geven zich uit als technici van het hoofdkantoor. Bij de retailers staat er een gokmachine aangesloten van Suribet.

De zogenaamde technische mannen houden de retailers voor dat zij bezig zijn met het testen van het computersysteem. Verder vragen zij aan betrokkenen of die als proef een x-bedrag aan top up kunnen uitprinten waaraan de winkelier gevolg geeft. Hierna wordt de bijbehorende code ook opgevraagd en wel onder het mom dat de eerder uitgeprinte top up gelijk geannuleerd zal worden.

Uit onderzoek is gebleken dat de annuleringen nimmer hebben plaatsgehad. Integendeel hebben de mensen juist met die top-ups gegokt. Ook is naderhand gebleken dat het bedrijf nimmer het computersysteem heeft laten nazien.

Aan ondernemers, die in deze branche zitten, wordt gevraagd eerst te verifiëren of het bedrijf inderdaad bezig is met het testen van het systeem, alvorens top-ups met bijbehorende code ter beschikking van onbekenden te stellen. Benadeelden worden opgeroepen in contact te treden met de afdeling Fraude voor het doen van aangifte, meldt de politie Public Relations.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February