Welzijn belooft plan voor opheffen jeugdwerkloosheid
18 Jan 2018, 22:38
foto
Een jongere van Wintiwai aan het woord bij het bezoek van minister Ferdinand Welzijn aan de buurt. (Foto: NII)


De jongeren van de Draibatrastraat en omgeving te Winti Wai, hebben woensdag met de waarnemende minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, gesproken over hun problemen. Diefstal, tienerzwangerschap en drugsverslaving zijn enkele van de onderwerpen die ter sprake kwamen. Welzijn was op uitnodiging van Stichting Deur der Hoop op bezoek.

Welzijn had voorlichters van de afdeling Jeugdzaken van de Politie en van de afdeling Justitiële Kinderbescherming in zijn delegatie. Hij benadrukte het belang van hard werken voor een beter leven. “Ik weet wat het is om geen elektriciteit en water te hebben, maar toch te moeten studeren. De basis is je best doen op school, goede resultaten te behalen om daarna een redelijk betaalde baan bij de particuliere bedrijven te vinden.” Volgens Welzijn is het werken in de particuliere sector beter betaald en zijn er veel meer doorgroeimogelijkheden.

Welzijn zal een trainingsplan ontwikkelen, dat moet leiden tot werkgelegenheid voor de jongeren. Hiervoor zal er eerst duidelijkheid moeten bestaan over welke soort trainingen de jongeren nodig hebben. De aanwezigen stelden onder meer vragen over de veiligheid en jongeren in detentie. De betrokkenheid van de groep in het geheel was opvallend. Jeugdwerker Reul Koanting, initiatiefnemer van de activiteit, zal alle vragen en problemen waar de buurt mee te kampen heeft, op papier zetten voor het 2e bezoek van de minister, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February