VHP wil spoeddebat ziekenhuizen en gezondheidszorg
18 Jan 2018, 14:39
foto


De VHP eist een spoeddebat in De Nationale Assemblee over de precaire financiële situatie van de ziekenhuizen en de gezondheidszorg. Dit in samenwerking met de oppositionele partijen.

De brandbrief van de ziekenhuisdirecties aan de vicepresident maakt nog eens duidelijk dat de gezondheidszorg niet meer kan worden gegarandeerd. Sluiting van ziekenhuizen of afdelingen is te verwachten. De VHP vindt dit onacceptabel tegenover patiënten en gezondheidswerkers zoals verpleegkundigen en artsen. De regering heeft de plicht dit onmiddellijk op te lossen en achterstallige betalingen te voldoen.

De situatie waar de regering de ziekenhuizen in heeft gebracht, brengt mensenlevens in gevaar. VHP-leider Chan Santokhi wijst er op dat de afdeling Neonatale Intensive Care Unit (NICU) uit voorzorg is gesloten. Hoewel de reden officieel niet bekend is, kan niet worden uitgesloten dat de werkomstandigheden ertoe hebben geleid dat men zich niet stipt en strikt heeft gehouden aan protocollen. De VHP-leider eist opheldering van de minister en verwacht van de regering concrete acties.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February