SZF en VMS praten vanavond verder
18 Jan 2018, 12:10
foto
SZF-directeur Rick Kromodihardjo


Het Staatsziekenfonds (SZF) en de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) praten vanavond verder met elkaar. "De bespreking heeft langer dan drie uren geduurd. Van beide partijen zijn de intenties goed. Wij zijn er nog niet uit. Vanavond worden de besprekingen voortgezet," zegt SZF-directeur Rick Kromodihardjo aan Starnieuws.

De VMS wil dat het SZF overgaat tot betaling van alle tegoeden van de medische specialisten/crediteuren onder gelijktijdige verstrekking van alle betalingsspecificaties aan hen. Indien niet volledig voldaan wordt aan de eisen, zal het bestuur van de VMS zijn leden adviseren om de overeenkomst met het SZF per 1 februari op te schorten totdat aan alle betalingsverplichtingen is voldaan.

Het SZF vindt de eisen van de VMS onrealistisch. Over het in de brief aangehaalde probleem over loonspecificaties heeft het SZF steeds getracht om op aangeven van de VMS zelf de gewenste format te creëren, zei Kromodihardjo eerder aan Starnieuws. De SZF-directeur hoopt dat vanavond een doorbraak wordt bereikt, waardoor de samenleving niet de dupe wordt van de situatie.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February