Staatsoliefonds financiert toilettengroep OS van Pettenpolder
18 Jan 2018, 16:40
foto
Schoolleider Malinie Vlugman-Jiawan en secretaris van Staatsoliefonds, Duncan Brunings, verrichten samen met een leerling de opening van het toilettengroep.


De grootste GLO-school in Nieuw Nickerie, de OS van Pettenpolder heeft een nieuwe frisse toilettengroep. De donor is de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development Suriname. Het project heeft SRD 93.300 gekost en is volledig gefinancierd.

Het Staatsoliefonds heeft na een beroep gedaan door schoolleider Malinie Vlugman-Jiawan ingespeeld op de behoefde. Het plan is goedgekeurd nadat er een onderhoudsplan was overeengekomen. Volgens Duncan Brunings, secretaris van de stichting, is ongeveer anderhalf jaar geleden het verzoek van de schoolleider ontvangen. Nadat aan alle voorwaarden voldaan waren, zoals een goed onderhoudsplan, is de ondersteuning gegeven aan het project.

Brunings zegt dat het resultaat mooi en erg kleurrijk is. Het fonds heeft de middelen beschikbaar gesteld en het werk is door de schoolleiding en de aannemer gedaan. Vlugman-Jiawan zegt bijzonder verrast te zijn toen zij gehoord had dat het project goedgekeurd was. Veel leerlingen maakten geen gebruik meer van de toiletten. Deze waren niet kindvriendelijk en hygiënisch. Zij is Staatsolie Foundation dankbaar met het goedkeuren van het project. Staatsolie heeft volgens de schoolleider niet alleen de kinderen geholpen, maar heeft ook geïnvesteerd in de toekomst van het bedrijf, de toekomst van Suriname.
Advertenties