Robinhood nog steeds koploper Eerste Divisie
18 Jan 2018, 04:45

De Eerste Divisie competitie van de Surinaamse Voetbal Bond/Telesur is woensdagavond in het Franklin Essed Stadion voortgezet met de wedstrijd tussen Robinhood tegen Voorwaarts. Dit is het eerste treffen van het jaar in deze competitie. De ruststand van deze wedstrijd in de tiende speelronde werd ook de eindstand: 1-1.

Reeds vroeg in de ontmoeting kwam Robinhood op voorsprong via de snelle Roxey Fer: 1-0. Voorwaarts had een massale verdedigende opstelling en probeerde met lange ballen de voorhoede te bereiken. Robinhood wist zich knap hiertegen op te stellen. Na een half uur spelen waren de ploegen gelijk opgaand. Bij Robinhood waren er toch wel gaande de strijd enkele verkeerde passes waarop Voorwaarts reageerde met counters. De gelijkmaker kwam in de 36e minuut na een voorgetrokken bal op rechts. Doelman Claidel Kohinor was kansloos toen Jefner Sandar de gelijkmaker binnenkopte: 1-1.

Ook in de tweede helft verliet Voorwaarts de defensieve strategie niet om vervolgens via snelle ballen toe te slaan. Fer bleef met enkele schoten op het doel gevaarlijk in de aanvalslinie van Robinhood. De ploeg voerde de druk op het doel van Voorwaarts op. Er werden genoeg kansen gecreëerd, ook aan de zijde van Voorwaarts, maar tot meer doelpunten kwamen zij niet.

Voorwaarts heeft nu 13 competitiepunten. Robinhood blijft met deze wedstrijd nog steeds de ongeslagen koploper in deze competitie. De club heeft 23 competitiepunten uit negen wedstrijden.