Man voor tweede keer aangehouden voor oplichting
18 Jan 2018, 00:58
foto


Albert N. (44) is voor de tweede keer aangehouden voor oplichting. Hij wordt ervan verdacht meerdere mensen te hebben opgelicht. Diverse mensen hebben vorig jaar aangifte tegen hem gedaan. Hij heeft geld ontvangen voor diensten die hij niet geleverd heeft. Hij is toen in vrijheid gesteld nadat hij het geld teruggegeven had. Prompt heeft de man weer een vrouw SRD 1500 armer gemaakt. Hoewel hij het geld nu ook terugbetaald heeft, blijft hij ingesloten.

De verdachte hield zich op in de omgeving van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de Jagernath Lachmonstraat. Hij benaderde binnenlandbewoners met de smoes dat hij kon bewerkstelligen hun documenten voor hen in orde te kunnen maken.

Kort na zijn invrijheidstelling zette Albert N. zijn oplichtingspraktijken voort. Hij nam in december SRD 1500 van een vrouw. Hij beloofde de vrouw haar familieboek en identiteitskaart in orde te kunnen maken. Toen hij zich niet aan zijn woord hield, deed de vrouw aangifte tegen hem.

De oplichter werd vorige week weer aangehouden. Hij heeft bekend het feit te hebben gepleegd. Hoewel hij het geldbedrag heeft terugbetaald, is hij na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat de man meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van Uitvlugt voor het doen van aangifte, meldt de afdeling Public Relations.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February