VES nieuwjaarsreceptie: Hoefdraad naar hol van de leeuw
18 Jan 2018, 02:52
foto
Minister Gillmore Hoefdraad houdt de nieuwjaarsrede van de Vereniging van Economisten in Suriname.


Niemand minder dan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal de nieuwjaarsrede uitspreken op de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). Hij zal het hebben over de Financieel-economische uitdagingen in 2018.

De VES heeft vaak ongezouten kritiek geleverd op het beleid van de minister en bood aan om het Stabiliteits- en Herstelplan gratis te herschrijven. Hoefdraad zei hierop dat hij de VES-voorzitter Winston Ramautarsing en zijn club niet nodig heeft, omdat ze ongefundeerd kritiek leveren.

De minister stelde dat de VES vanaf 2010 een politieke agenda heeft. De VES benadrukt dat zonder productie geen sociale ontwikkeling zal komen. Oplossingen zullen niet via middelen van het Internationaal Monetair Fonds of de vele leningen worden gevonden, maar door eigen inspanningen. De oorzaak van de crisis ligt volgens de VES niet in het buitenland, maar is gekomen door eigen tekortkomingen.

Hoefdraad zei eerder dat Ramautarsing een landbouweconoom is. De leden van de VES zijn over het algemeen bedrijfseconomen. Zij zijn niet nodig. De mensen leveren kritiek om de kritiek, stelde de bewindsman. Zij zijn niet constructief bezig volgens de minister. Op 24 januari waagt de minister zich in het hol van de leeuw.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April
Saturday 13 April