Eind deze maand voortzetting begrotingsbehandeling
18 Jan 2018, 06:37
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons verwacht dat de behandeling van de begroting 2018 eind deze maand hervat zal worden. Het wachten is op gedetailleerde gegevens van de regering. Er is een concept nota van wijziging aangeboden, maar enkele zaken aan de inkomstenzijde moeten nader worden toegelicht.

Parlementsvoorzitter Simons antwoordt op een vraag van Starnieuws dat zij de komende week wel de Wet Verdovende Middelen in behandeling zal nemen. Deze ontwerpwet is klaar voor behandeling in de openbare vergadering.

Een andere wet die komende week klaar kan zijn voor behandeling in het openbaar is de Wet import van Kip en Kipdelen. De regering heeft besloten dat de invoerheffing van kip en kipdelen van 20 naar 40% gaat. In de wet moet de definiëring worden aangepast.

Aan de Comptabiliteitswet moet nog worden gesleuteld. Door de begrotingsbehandeling was daar niet veel ruimte. De Assembleevoorzitter verwacht dat eind februari die wet in behandeling kan worden genomen. Voor later op de dag is er een huishoudelijke vergadering gepland om zaken verder met de leden af te stemmen.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February