Santokhi: Sleutel toekomst land ligt in onze handen
17 Jan 2018, 04:37
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


"Het is aan ons, als grote partij, om de burgers weer perspectief te bieden. Het vooruitzicht dat hun kinderen een toekomst hebben. Hoop bieden, dat we samen kracht hebben om Suriname weer tot bloei te brengen. De VHP is de partij voor dat nieuwe perspectief, de partij voor de toekomst, de partij die Suriname weer tot bloei zal brengen. De sleutel voor een goede toekomst van Suriname ligt in onze handen. De partij groeit, onze boodschap van hoop wordt herkend. Laten we die sleutel goed gebruiken, laten we de kans die ons wordt geboden niet verkwanselen." Dit zei VHP-voorzitter Chan Santokhi dinsdagavond tijdens een dankdienst ter gelegenheid van de 69e verjaardag van de partij.

"Bij elke uitdaging waar de partij voor staat is ons motto: back to basics! Wat is ons doel als partij? Het gaat altijd om het verbeteren van het leven van onze Surinaamse medemens. Dat staat centraal, dat is waar we als partij voor vechten.
Wij weten allemaal dat we als partij moeten hervormen om te groeien. We worden groter en sterker met een steeds groeiend en breder wordend sociaal maatschappelijk en politiek draagvlak, waarbij wij brede ondersteuning merken van de totale samenleving op het totale grondgebied van Suriname. Waarom zeg ik dit met zoveel overtuiging? Ik zeg dit omdat de VHP zich in zijn 69 jaar steeds weer heeft weten aan te passen. Zich steeds weer heeft weten te hervormen. We vergeten soms waar die 'H' in de naam VHP voor staat!"

Santokhi stelde dat de hervormingen geen doel op zich zijn. Ze zijn het middel om er voor te zorgen dat de partij gereed is voor nieuwe uitdagingen. "En de uitdaging waar we nu voor staan is om de verbroederingspolitiek van wijlen onze grote voorman Jagernath Lachmon voort te zetten. Om de partij te transformeren naar een brede nationale partij."

In de afgelopen zes maanden heeft de partijleider twee bezoeken mogen brengen aan twee machtige landen; twee BRICS staten namelijk China en India. Hun motto bij hun nationaal en internationaal beleid is transformatie en hervormingen om als gevolg van de veranderingen in de wereld verregaande interne en externe hervormingen door te voeren om de nieuwe nationale en internationale doelen te halen.

De VHP begon volgens Santokhi als een partij om stem te geven aan diegenen die nog geen stem hadden. Een partij die regeringsverantwoordelijkheid weet te dragen. Een partij die tegenstellingen weet te overbruggen. Een partij die altijd de toekomst van de burgers centraal heeft gesteld. De toekomst van een voorspoedig Suriname.

Het begon als verbroedering tussen onze bevolkingsgroepen, verbroedering tussen politieke partijen, verbroedering om de onafhankelijkheid mogelijk te maken, verbroedering om van een militaire regime weer te democratiseren. Nu in 2018 gaat het om verbroedering structureel inhoud te geven nationaal naar alle groepen toe, maar ook binnen de partij.

De basis van de partij moet stevig en solide zijn. "Het betekent dat we ons inzetten voor een brede basis. Een nationale basis. De hervorming die we nu doorvoeren zullen leiden tot een partij voor alle Surinamers. De VHP is de enige partij die dat oprecht meent en er serieus werk van maakt. Hervormingen doen soms pijn. Ik weet dat en ik erken dat. Ik ben niet blind of doof. En ik wil daarom ook iedereen bedanken die zich inzet om de partij gereed te maken voor de toekomst.
Vooral degenen die pijn hebben gevoeld en toch loyaal zijn gebleven. Zij weten ook dat we hervormen om te groeien. Niet voor eigen belang, maar voor het belang van onze burgers, onze kiezers."

Die hervorming is gebaseerd op een aantal strategische keuzen:
De VHP voert een nationale strategie, de partij is actief in alle districten. "We gaan voor het nationale belang van Suriname, waar ruimte is voor alle Surinamers, ongeacht, ras, geloof, afkomst of sekse. …Hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand..!' We brengen de partij terug naar de basis. Daarbij vergeten we onze oorspronkelijke achterban niet."
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April