Sobere herdenking 69e verjaardag VHP
16 Jan 2018, 14:44
foto


De VHP, die vandaag 69 jaar bestaat, heeft een sobere herdenking gepland. "Verjaardagen vieren we meestal uitbundig en feestelijk, maar de staat waarin ons land zich thans bevindt, geeft ons daar geen aanleiding toe. De burgers van het land, onze leden en sympathisanten merken dat elke dag. Ze maken zich ernstige zorgen over de situatie nu en de toekomst van het land," zegt voorzitter Chan Santokhi.

In het partijcentrum 'de Olifant' worden vanavond kransen gelegd bij het standbeeld van de eerste voorzitter en medeoprichter van de VHP, Jagernath Lachmon. Er zal ook een dankdienst worden houden en in gebed worden gegaan met gebeden van geestelijke leiders van verschillende religieuze organisaties, om voor de partij en het land te bidden. "Bidden om kracht, inzicht, energie, strijdbaarheid en begeleiding door onze Schepper om het volk van Suriname te brengen naar een betere toekomst en om het land te redden. De VHP is de partij van hoop, de partij van de toekomst!"

"Ik wil alvast iedereen bedanken, die zich ingezet hebben om de partij de afgelopen jaren in stand te houden, maar ook eenieder, die zich dagelijks inzetten om de partij gereed te maken voor de toekomst. Vooral degenen die zich op bepaalde momenten minder prettig hebben gevoeld en toch loyaal zijn gebleven. Deze groep van personen en de steeds groter wordende nieuwe groep van nieuwe VHP'ers dragen dagelijks bij tot het transformatieproces van de partij, die in feite van de VHP een beweging maken, de 'Nieuwe VHP'.

Wij weten allemaal dat we als partij moeten hervormen om te groeien. We worden groter en sterker met een steeds groeiend en breder wordend sociaal maatschappelijk en politiek draagvlak, waarbij wij brede ondersteuning merken van de totale samenleving op het totale grondgebied van Suriname. Niet voor eigen belang, maar voor het belang van onze burgers, onze kiezers, voor een beter Suriname," zegt de partijleider in een schrijven aan leden en sympathisanten.
Advertenties