Colombia: Autosnelwegbrug neergestort, negen doden
16 Jan 2018, 12:36
foto
De helft van de brug is in het ravijn eronder gevallen. (Foto's: Reuters)


Een autosnelwegbrug in aanbouw in Colombia is ingestort. Minstens negen arbeiders zijn daarbij gedood en vijf anderen zijn gewond geraakt. De brug in Chirajara moest deel uitmaken van een snelweg die de hoofdstad Bogota met de stad Villavicencio verbond.
Foto's van de scène tonen een groot deel van de 450 meter lange brug die in het ravijn beneden ligt. Transportminister Germán Cardona noemde het incident een "tragedie" en zei dat de oorzaak van de ineenstorting zal worden onderzocht.


Eén van de gewonde arbeiders beschrijft het moment van de ineenstorting. “Iedereen begon te schreeuwen dat de brug aan het vallen was, ik had de tijd niet om iets te doen en toen voelde ik een klap op mijn hoofd," vertelde Luis Alvarado aan de krant El Tiempo. Bouwambtenaren zeiden dat er gelukkig niet veel arbeiders op de brug waren ten tijde van de instorting. Op dat moment was het personeel bezig bij een veiligheidsbriefing.

De brug maakt deel uit van een ambitieus programma om de route van Bogotá naar de oostelijke vlaktes te verbeteren door delen ervan in een vierbaansweg te veranderen. De geplande werken omvatten de bouw van 18 nieuwe tunnels en 42 bruggen en viaducten, evenals nieuwe verlichting en CCTV-camera's.

De bestaande - bochtige en smalle - weg heeft frequente sluitingen met vrachtwagens die de hoofdstad voorzien van producten en die vaak kapot gaan en het verkeer blokkeren.

Het bedrijf belast met de werken is Coviandes, een bedrijf dat voor het grootste deel in handen is van een Colombiaanse investeringsmaatschappij. Coviandes zei maandag in een verklaring dat het er alles aan zou doen om de families van de betrokken gewonde of omgekomen arbeiders te helpen.
Advertenties