SZF nodigt VMS opnieuw uit voor een onderhoud
16 Jan 2018, 00:00
foto
Rick Kromodihardjo, directeur van het Staatsziekenfonds.


Directeur Rick Kromodihardjo van het Staatsziekenfonds (SZF) heeft de Vereniging van Medici in Suriname (SZF) opnieuw schriftelijk uitgenodigd voor een onderhoud. Dit kan wat het SZF betreft plaatsvinden op woensdag 17 januari om 20.00 uur of donderdag 18 januari om 13.00 uur. Eerder heeft de VMS een uitnodiging voor een onderhoud dat gisteren zou plaatsvinden, afgezegd zonder schriftelijk de reden hiervoor aan te geven. Ook is er geen voorstel gedaan voor een nieuwe datum, zegt Kromodihardjo aan Starnieuws.

Op 10 januari heeft de VMS het SZF in gebreke gesteld en gesommeerd binnen twee weken over te gaan op betaling van alle tegoeden. Het SZF vindt dit buiten alle redelijkheid en billijkheid. Kromodihardjo merkt op dat steeds de VMS geïnformeerd is over de stand van zaken. Op 8 januari zijn zaken nog in goede sfeer besproken. De SZF-topper vraagt zich af wat er binnen 48 uur is gebeurd waardoor de VMS een scherpe houding aanneemt en dreigt met niet meer behandelen van SZF-patiënten.

"Volslagen onaangenaam verrast hebben wij moeten vernemen dat de tegoeden die voortvloeien uit het protocol van afspraken van 11 augustus 2015, binnen twee weken na 10 januari 2018 wordt opgeëist. Wij hadden afgesproken dat het SZF en de VMS zich gezamenlijk zouden inzetten om aan de middelen te komen. Geen van ons heeft daartoe hetzij gezamenlijk, hetzij individueel een concrete aanzet gegeven. Dus de VMS heeft zichzelf in gebreke gesteld. Ook over de wijze van dienstverlening van de medisch specialisten en de betaling van het SZF zou nader overleg worden gevoerd, zodat dit van 2016 van kracht zou zijn. Dit overleg is nimmer geweest," benadrukt Kromodihardjo tegenover Starnieuws. Hij merkt op dat continue overleg en communicatie nodig zijn om kwaliteit aan de relatie toe te voegen.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April