Minister Pengel haalt hard uit naar groep specialisten
15 Jan 2018, 16:08
foto
Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid


Minister Patrick Pengel heeft hard uitgehaald naar de kleine groep mensen die probeert de gezondheidssector in gijzeling te nemen. Hij geeft aan dat niet alleen de financiële crisis de zorg teistert, maar ook anderen doen dat.

De bewindsman deelde in Nickerie, bij de opening van een cardiopoli mee dat de medische specialisten het Staatsziekenfonds (SZF) hebben laten weten dat zij de dienstverlening per 1 februari zullen stopzetten indien de afspraken niet worden nagekomen.

"Een groep mensen die met de vuist op tafel heeft geslagen en het SZF een ultimatum heeft gegeven van: betaal of ik werk niet meer. Betaal me of ik help mijn medemens niet meer, ik wil geld zien anders doe ik niet meer datgene waarvoor God gezorgd heeft dat ik in staat ben te doen. Ik wil geld zien," stelde Pengel.

De minister gaf verder aan dat de kleine groep totaal de verkeerde richting wil opgaan en dat zal hij niet accepteren. "Die richting moeten wij niet opgaan, terwijl het ministerie de samenleving beter van dienst kan zijn". Hij gaf aan dat de gezondheidszorg voor iedereen is en de regering zich niet in gijzeling laat nemen door een kleine groep mensen.

Het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), zei vandaag op een persconferentie dat de minister een totaal vertekend beeld geeft aan de samenleving. "Wij zullen ons niet op dat niveau begeven," zei VMS-voorzitter Pieter Voigt. Hij voerde aan dat de uitspraken van de minister waarschijnlijk uit teleurstelling zijn gedaan, maar deze kunnen niet door de beugel. De VMS is totaal verkeerd afgeschilderd door de minister, meent Voigt.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April