Pencak Silat school promoot deze sport in Nickerie
15 Jan 2018, 12:05
foto
Bestuursleden en leerlingen van de Persaudara-an Pencak Silat-Setia Hati, afdeling Nickerie. Zondag is deze afdeling geopend.


De Persaudara-an Pencak Silat-Setia Hati, die in Paramaribo zetelt, heeft zondag een afdeling in Nickerie geopend. Het rijstdistrict zal een eigen Pencak Silat school hebben. Voorzitter Sicilliano Kartoredjo is met zijn bestuur en enkele pupillen naar Nickerie afgereisd om na de installatie en opening van hun afdeling in Nickerie ook demonstraties te gegeven.

Zulkifli Jasamamad, de voorzitter van het afdelingsbestuur van Nickerie, zal met zijn bestuur deze tak van sport verder promoten in het district. Soepraptoh Bari is voor de afdeling Nickerie de schoolleider (instructeur). Het was altijd een wens van Jasamamad om in Nickerie een Pencak Silat school op te zetten. Nu is de tijd aangebroken om met ondersteuning van het hoofdbestuur uit Paramaribo dit voor Nickerie mogelijk te maken, waardoor deze tak van sport weer tot bloei gebracht kan worden.

In Nickerie is deze sport bijna aan het uitsterven, terwijl wereldwijd de Pencak Silat veel meer bekendheid krijgt. Dit is ook één van de redenen waarom de vereniging deze gevechtssport in Nickerie begint. Intussen hebben er 21 leerlingen zich ingeschreven: 8 jongens/heren en 13 meisjes/dames. In Paramaribo en omgeving heeft de Persaudara-an Pencak Silat-Setia Hati zes afdelingen. Nu is de school ook in Nickerie gevestigd.

Edgar van Genderen
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April