Breeveld vindt regering ongeloofwaardig over 'scalians'
14 Jan, 00:00
foto
Vier drijvende goudfabrieken zijn weer actief in het stuwmeer. Dit met medeweten van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. (Beeld: Leroy Troon)


"Het is zeer jammer dat het scaliantes probleem tot nu toe niet afdoende kan worden opgelost. Er is hier sprake van machteloosheid van beleidsmakers. Het lijkt erop dat respect voor het milieu en welzijn van mens en natuur worden opgeofferd voor eigen voordeel. Ten koste van alles staat het eigen belang voorop," zegt Assembleelid Carl Breeveld om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

"Opnieuw moeten wij de geloofwaardigheid van de regering ernstig in twijfel trekken omdat recentelijk tijdens de klimaattop in Bonn ons land als groenste land van de wereld werd gepromoot en daarmee respect voor het milieu werd benadrukt", stelt Breeveld. Echter ontbreekt het beleid en daadkracht op dit stuk.

"De scaliantes moeten daar weg, punt uit! De reactie van de heer Frits van Troon spreekt boekdelen! Een duurzaam mens en milieu vriendelijk initiatief door hem op Tonka eiland neergezet, wordt compleet vernietigd door ongebreidelde hebzucht en kortzichtigheid."