Alpin neemt hamer bij SATCA over van Goerdat
13 Jan, 09:09
foto
Het nieuwe bestuur van de SATCA. Van links-rechts: Jozef Khoesial, Clintridge Sordjo, Genaro Alpin, Quincy Cyrus en Radjan Phalai. (Foto: SATCA)


Genaro Alpin is nieuwe voorzitter van de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA), de bond van de luchtverkeersleiding. Het nieuwe bestuur is vrijdag bij enkele kandidaatstelling gekozen. De overige bestuursleden zijn: Radjan Phalai (ondervoorzitter), Jozef Khoesial (secretaris), Quincy Cyrus (penningmeester) en Clintridge Sordjo (commissaris).

Alpin, die in de periode 2016-2017 ondervoorzitter was van deze bond, neemt de voorzittershamer over van Shakti Goerdat. Het nieuw gekozen bestuur zal werken aan verdere versterking van de SATCA als organisatie en heeft het voornemen om eventuele hiaten in de statuten én het huishoudelijk reglement weg te werken.

Alpin benadrukte in zijn toespraak dat dit bestuur zich vooral sterk gaat maken voor lots- en positieverbetering van de luchtverkeersleiders. Financiële herwaardering, vrij krijgen van beschikkingen en bevorderingen, herintroductie van de ATS/ATC toelage alsook de shifttoelage, zijn enkele van de zaken, die volgens hem dringende aanpak behoeven.