Vp Adhin zegt hulp toe aan jeugdige slachtoffers
13 Jan, 00:00
foto
Vicepresident Ashwin Adhin op bezoek bij Sahil Sewnandan die slachtoffer is van een ernstig verkeersongeval. (Foto's: Stichting 1 voor 12)


Vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft het jeugdige verkeersslachtoffer Sahil Sewnandan (13) en de 11-jarige Milisie Koedemusu, die op Guyaba is aangevallen door een jaguar, vrijdag een bezoek gebracht. De vp zal nagaan welke hulp geboden kan worden. Hij vindt ook dat de jongens weer zo snel mogelijk naar school moeten kunnen gaan.


Beide jongens en hun familie hebben via Stichting 1 voor 12 ondersteuning gekregen. Adhin besloot een bezoek te brengen aan Sahil, die op 7 december 2017, betrokken was bij een gruwelijke aanrijding. Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, zegt dat het Sahil zijn wens was om de vicepresident te ontmoeten. “Kinderen zijn dicht bij het hart en je kan geen nee zeggen”, zegt Adhin op de vraag waarom hij besloten heeft de jongen te bezoeken. Hij bracht ook een bezoek aan Milisie. Beide families kregen een levensmiddelenpakket en een enveloppe met inhoud, meldt de Stichting 1 voor 12.

De vp kan zich helemaal inleven in de situatie van deze twee families. Hij is bezorgd over de trauma die de jongens hebben opgelopen. “Vaak denken we dat het alleen gaat om fysiek herstel, maar psychologisch kan het vaak heel ingrijpend zijn”, haalt Adhin aan. Dit kan volgens hem ook tal van stoornissen bij het kind veroorzaken, waardoor deze remmend kunnen werken op de ontwikkeling van zo'n kind. Adhin hoopt dat er tijdig ingespeeld wordt op de psychologische gevolgen, zodat de jongens binnen een korte tijd hun onderwijsproces kunnen vervolgen. De bewindsman heeft er ook voor gezorgd dat de jongens materiaal hebben gekregen om thuis te lezen.

Milesie is bang om terug te keren naar zijn dorp. Hij heeft een trauma opgelopen van de ernstige verwondingen die de jaguar hem heeft toegebracht. Volgens Adhin moet hij opgevangen worden in een internaat, zodat hij in de stad naar school kan. Hij zal via sociale instellingen kijken in hoeverre dat mogelijk is. De vp bekijkt ook hoe de leefsituatie van de families verbeterd kan worden en hoe in de medische kosten tegemoet gekomen kan worden. Voor de nazorg van de jongens en traumabegeleiding zal specifieke hulp gegeven worden vanuit de regering, maar Adhin wijst erop dat elk individu binnen de samenleving daarbij kan helpen.