EBS levert 1000 spaarlampen voor PTC-project
13 Jan, 02:45
foto


Het Polytechnic College Suriname (PTC) krijgt ondersteuning van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) bij de voorbereidingen voor het ‘PTC Goes Social – Spaarlampen Project’ in verband met het 20-jarig bestaan van het instituut. De EBS komt in met 1000 spaarlampen; deze zijn donderdag overgedragen. Het streven is om 20 sociale instellingen in stad en district volledig te voorzien van spaarlampen, zegt de voorlichting van het PTC.

De trekker van dit project is de studentencommissie van het PTC, de PTCstuds. Het doel is om een bijdrage te leveren aan, onder andere, het besparen van energie. De studenten zullen ook het elektrosysteem van de instellingen controleren. De directeur van de EBS, Rabin Parmesar, is bijzonder ingenomen met dit studenteninitiatief.

Op 20 en 27 januari 2018 zal het project worden uitgevoerd, met ondersteuning van studenten van de lts en AMTO. In de eerste fase zullen instellingen in Paramaribo, Wanica en Nickerie worden voorzien van de spaarlampen.

Bij de overhandiging van de spaarlampen waren aanwezig naast Parmessar, de directeur van PTC, Robby G. Holband, marktmeester John Lecton en het bestuur van PTCstuds onder leiding van Clyde Ford, voorzitter, en Charize Rose secretaris/penningmeester van de PTCstuds.