Universiteiten verzorgen cursus 'gender en seksualiteit'
12 Jan, 10:46
foto
De cursus 'Gender and Sexuality' wordt voorbereid op Trinidad & Tobago.


Het Institute for Women, Gender and Development Studies (IWGDS) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is gisteren gestart met een Blended Course in Gender and Sexuality. Deze cursus die 12 weken duurt, is tot stand gekomen in samenwerking met University of Guyana (UG). Genderongelijkheid is in de Caribische en Latijns Amerikaanse regio een heet hangijzer en zorgt voor veel problemen bij het bestrijden van armoede.

Het doel van deze cursus is om de deelnemers meer diepgang te bieden in internationale en nationale vraagstukken over gender en seksualiteit. De informatie kan als analytisch instrument gebruikt worden bij het maken van genderbeleid en planning, benadrukt Renuka Biharie, coördinator van het IWGDS.

In augustus 2017 vertrok Biharie samen met de wetenschappers Julia Terborg, Carla Bakboord en Marina de Bies naar de University of The West Indies op Trinidad & Tobago om de Blended Course in Gender and Sexuality voor te bereiden. Samen met de Counterparts van University of West-Indies, University of Guyana, York University, University of Toronto and Ryerson University van Canada is de cursus succesvol ontworpen. De thema's die aan bod komen zijn: Introduction to Gender and Sexuality, Sexual and Reproductive Health, Gender Based Violence, Sexual Citizenship and Sexual Rights en Caribbean Feminism en Women’s Rights.

Terborg en Bakboord doceren de cursus, terwijl De Bies assisteert. Professor Kamala Kempadoo van York University zal gastcolleges verzorgen. De cursus wordt simultaan verzorgd op Adekus en UG. Er doen in totaal 25 cursisten mee aan de Blended Course die studenten én medewerkers van AdeKUS zijn als ook functionarissen van de overheid en NGO’s. De cursus maakt deel uit van het groter Unesco/IWGDS project Strengthening Gender Equality through Education and Research