Strafzaak ex-officier Autar derde keer uitgesteld
11 Jan, 02:46
foto


Het is al de derde keer dat de raadslieden Robby Denz en Benito Pick om uitstel hebben gevraagd in de strafzaak tegen Ryan Autar en Amit Ramdas. Officier van justitie (ovj) Cynthia Klein, heeft op de zitting van woensdag 8 november, tegen haar ex-collega Ryan Autar een straf voorgesteld van 24 maanden, waarvan 23 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij mag voor vijf jaar zijn beroep niet uitoefenen. Het strafvoorstel tegen Ramdas is 12 maanden, waarvan 11 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Raadsman Denz gaf aan dat hij nog niet zover is met zijn pleidooi. Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor merkte op deze strafzaak nu voor de derde keer uitgesteld is, terwijl deze in de fase van pleidooi is. Autar zou SRD 1800 hebben gevraagd om een ingevorderd rijbewijs bij een verkeersovertreding terug te geven. Dit zou Ramdas in orde hebben gemaakt. Het ging om het rijbewijs van een zoon van zijn collega. Een andere kennis van Ramdas heeft SRD 1300 betaald om zijn rijbewijs terug te krijgen. In een derde geval zou SRD 1750 zijn betaald. Een andere man heeft aangegeven dat hij SRD 1500 heeft betaald op het Parket om zijn rijbewijs terug te krijgen.

In een andere zaak zou Autar US$ 5000 hebben geëist. Bij het in ontvangst nemen van het bedrag is Ramdas aangehouden. In bijzijn van de politie moest Ramdas bellen naar Autar om het bedrag te ontvangen. De politie heeft de toenmalige ovj aangehouden toen hij het geld in ontvangst nam. Deze kwestie is ook vastgelegd. Ook in een ander geval is buiten procedures om gehandeld, bracht de ovj naar voren. Autar heeft steeds ontkend dat hij geld heeft gekregen van Ramdas. Hij zou opzettelijk ingespeeld hebben op gevallen die de BBS'er heeft aangekaart om hem op heterdaad te kunnen betrappen. Deze zaak zal op 12 februari voortgezet worden.