Commissie beoordeling huisartsenpraktijk een feit
10 Jan, 23:04
foto
Minister Patrick Pengel feliciteert de voorzitter Maureen Wijngaarde-Van Dijk. Rechts Cynthia Kooman. Links onderdirecteur Edith Tilon en de commissieleden Mahender Mangroo en Ferdy Beck. (Foto: NII)


Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft dinsdag de commissie beoordeling huisartsenpraktijk geïnstalleerd. De commissie staat onder leiding van Maureen Wijngaarde-Van Dijk, namens het ministerie van Volksgezondheid. De overige leden zijn Mahender Mangroo van Volksgezondheid, Cynthia Kooman, namens het Bureau Openbare Gezondheidszorg en Ferdy Beck van de Vereniging van Medici in Suriname.

“Na de aanname van de Wet Nationale Basiszorgverzekering is een aantal zaken veranderd”, zegt minister Pengel. Met de installatie van deze commissie is er een start gemaakt met de aanpak van zaken, laat hij optekenen via het Nationaal Informatie Instituut.

Het is volgens het beleid van het ministerie wenselijk om een betere geografische spreiding te krijgen om te bewerkstelligen dat er een betere toegankelijkheid is tot huisartsenzorg. De regulering van de huisartsenpraktijken en de uitvoering van de herregistratie van de huisartsen staan ook op de agenda van de commissie.