Jamaica: Aanhoudende moordspiraal noopt tot actie
10 Jan, 20:50
foto


De spiraal van moorden in Jamaica blijft aanhouden. Sinds het begin van het jaar zijn meer dan 40 moorden geregistreerd. Uit politiecijfers blijkt dat in de eerste zes dagen van 2018 er 16 schietpartijen en 17 overvallen plaatsvonden, waarbij minstens 38 mensen werden gedood. In dezelfde periode van het vorige jaar waren dat er nog 23 moorden.

Premier Andrew Holness en zijn kabinet trekken zich vandaag voor drie dagen terug om het misdaadprobleem van Jamaica dat grotere uitdagingen met zich meebrengt te bespreken. De overheid en de overheidswerkers houden zich tegelijkertijd bezig met zware loononderhandelingen.

De premier en zijn kabinet zullen gesprekken voeren over verschillende belangrijke nationale zaken, waaronder de lopende loononderhandelingen in de publieke sector, kwesties van nationale veiligheid en zekerheid, economische groei, en plannen voor de begroting 2018-2019, meldt The Gleaner.

Jamaica sloot 2017 af met 1.616 moorden, één van de hoogste moordcijfers. St James in het westelijk deel van het eiland topte met 335 moorden, gevolgd door Clarendon met 168 en Westmoreland met 147. Jamaica geldt als één van de onveiligste landen in de regio.