Verdachte in zedenzaak is zelf ook misbruikt
09 Jan, 06:30
foto


Verdachte Jurgen A. (20) wordt ervan verweten dat hij twee minderjarige kinderen van elf en acht jaar seksueel misbruikt heeft. De slachtoffers zijn een nichtje en neefje van de verdachte. De beklaagde verklaarde dat hij vier keren seks met zijn nichtje heeft bedreven en een keertje met zijn neefje van acht jaar.

In die periode woonde hij bij zijn oma en sliep samen met het meisje in één kamer. De seksuele handelingen vonden in de periode 2013 tot 2014 plaats. De verdachte zou zelf door een dorpsbewoner vanaf zijn vierde tot zijn zestiende jaar seksueel misbruikt zijn.

De verdachte bekende het misbruiken van de kinderen aan zijn zus in 2015. De kantonrechter merkte op dat de verdachte niet het recht had om de kinderen te misbruiken, omdat hij zelf misbruikt was. Deze handeling wordt niet gerechtvaardigd. De kinderen waren acht om vier jaar.

Advocaat Justina Eduards voerde aan dat de verdachte geen begeleiding en hulp heeft gehad, zodat hij over zijn trauma heen kon komen. Toen hij zijn moeder over het feit vertelde, kreeg hij een pak slaag van haar. De advocaat vroeg naar een psychologisch rapport. Op 12 maart zal deze zaak verder behandeld worden.