Geen stroom op route bijzonder EBS-transport (update)
09 Jan, 08:26
foto


De N.V. Energiebedrijven Suriname voert in de nachten van 9 op 10 januari en en van 10 op 11 januari een bijzondere transportoperatie uit. Het verkeer op de route zal door de politie begeleid en omgeleid worden. De werknemers van de EBS zullen voor en na de transportoperatie laaghangende elektriciteitskabels ontkoppelen en weer verbinden. Enkele buurten op deze route zullen hierdoor voor korte duur geen stroom hebben, meldt het energiebedrijf.

De gevolgde route zal zijn vanuit de Nieuwe Haven naar het Ogane Complex aan de Bethesdaweg. Het transport start op 20:00 uur dinsdagavond en duurt tot en met 04:00 uur woensdagochtend. Het vangt op woensdag 20:00 uur opnieuw aan en duurt dan tot donderdagochtend 04:00 uur.

De route die stapvoets zal worden afgelegd is als volgt: Havenlaan Noord, Van ‘t Hogerhuysstraat, Willem Campagnestraat, Mr. Jagernath Lachmonstraat, Coesewijnestraat, Tyronneweg rechtsaf Indira Gandhiweg, Latourweg, Aitkantiweg, Pandit Paltan Tewarieweg linksaf,Sir Winston Churchillweg rechtsaf, Betesdaweg en EBS Complex Ogane.

De buurten die geen stroom zullen hebben zijn:
-Mr. Jagernath Lachmonstraat tussen de Johan Adolf Pengelstaat en de Coesewijnestraat: van 21.30u t/m 22.30u;
-Coesewijnestraat, tussen de Mr. Jagernath Lachmonstraat en Duisburglaan: van 22.30 u t/m 00.30 uur;
-Verlengde Coesewijnestraat via de Tyronneweg tot en met de hoek van de Indira Gandhiweg/Latourweg van 00.30u t/m 01.30 uur;
-Latourweg, tussen de Indira Gandhiweg over de Martin Luther Kingweg via de Aitkantistraat tot en met de hoek van de Sir Winston Churchillweg: van 01.30u t/m 3.00u’;
-Sir Winston Churchillweg t/m EBS Complex Ogane: van 3.00 uur t/m 4.00 uur.

Afhankelijk van het verloop van het transport kunnen de bovengenoemde omgevingen eerder of later onder spanning worden gebracht. Aan het verkeer op, en bewoners langs deze route wordt gevraagd rekening te houden met dit bijzonder transport. Weggebruikers moeten de aanwijzingen van de politie die ter plekke is, stipt opvolgen, meldt de EBS-Public Relations.