Narcotica Brigade wijst op gevaar 'sukru'
06 Jan 2018, 15:03
foto
'Sukru' (MDMA) lijkt op bruine suiker. Het gaat om een gevaarlijk relatief nieuw drugssoort in Suriname. Vooral jongeren gebruiken deze drugs. (Beeld: Politie Journaal)


De politie Public Relations heeft de informatie over de drug 'sukru' of 'suiker' waarvoor gewaarschuwd wordt op social media, verder uitgewerkt. Inspecteur Humphrey Naarden, hoofd van de Narcotica Brigade, wijst in het Politie Journaal op de ernstige gevaren van 'sukru', officieel bekend als MDMA. Hiermee worden ook xtc-pillen gemaakt.

In poedervorm lijkt de drug veel op bruine suiker, vandaar de naam 'sukru'. De politie heeft informatie dat dit spul vooral door jongeren wordt gebruikt. Op feestjes wordt 'sukru' in drank gedaan van mensen die zich hier niet bewust van zijn. Het effect is dat de mensen in een roes komen te verkeren, terwijl seksuele driften worden gestimuleerd, legt Naarden uit. De politie is al enige tijd geconfronteerd met deze relatief nieuwe vorm van drugs.

Wanneer 'sukru' vaker wordt gebruikt, heeft deze invloed op de hersenen, terwijl de eetlust vermindert. Mensen eten slecht en beginnen daardoor te vermageren. De lichamelijke en geestelijke weerstand nemen af. De persoon gaat hallucineren en kan zich ook niet alles meer herinneren.

Naarden waarschuwt voor de ernstige gevolgen van 'sukru'. Hij geeft als tip mee dat mensen geen dranken van vreemden aannemen. Het beste is om zelf dranken te kopen, waardoor voorkomen wordt dat iemand drugs erin kan zetten. Behalve schadelijke gevolgen van de drugs, gaat het ook om een strafbaar feit.
Advertenties