Pagara-resten ontsieren binnenstad nog steeds
04 Jan 2018, 05:35
foto
De resten van de pagara estafette in de binnenstad zijn niet naar tevredenheid opgeruimd.


Drie dagen na de pagara estafette in de binnenstad, zijn de stille getuigen van de feestvreugde nog te zien. Het is dit jaar niet zo goed gegaan met het opruimen. Conrad Issa, trekker van het festijn om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Parbo Brouwerij zich voor honderd procent gecommitteerd had voor de schoonmaak.

De ingehuurde schoonmaakploeg heeft op 31 december gelijk schoongemaakt. Een deel van de binnenstad was inderdaad niet schoongemaakt. Op 1 januari is de ploeg gelijk geweest om de fout te corrigeren en heeft de Steenbakkerijstraat alsnog schoongemaakt. Dit is ook gerapporteerd door Krasnapolsky.

Cherida Monkou, hoofd Straatonderhoudsdienst van Openbaar Groen, is gebelgd over de situatie in de binnenstad. Zij heeft aan ATV-nieuwsdienst gezegd dat vandaag een gesprek hierover zal volgen met de ondernemers. De stad is nog steeds ontsierd door de resten van de pagara estafette.

Issa zegt dat er is geklaagd over de restanten van de pagara in de riolering, maar daar kan de organisatie helaas niets aan doen. "Normaal wordt alles netjes gebezemd, maar men moet rekening mee houden dat de pagara estafette eigenlijk tussen de regen door is gehouden. Hierdoor is werkelijk wat restant van dat papier in de riolering terechtgekomen. Daar kunnen we jammer genoeg niet veel aan doen. Onze verontschuldigingen, maar dat was moeder regen die op dat moment heeft geraasd op 31 december de hele dag," stelt Issa.

Edward Troon
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April