Personeelsleden St. Vincentius Ziekenhuis protesteren
03 Jan 2018, 13:05
foto
Personeelsleden van het St. Vincentius Ziekenhuis protesteren tegen de late uitbetaling van hun salaris over december. (Foto's: René Gompers)


Personeelsleden van het St. Vincentius Ziekenhuis voeren een protestactie. Bondsvoorzitter Roy Haverkamp heeft zojuist een onderhoud gehad met algemeen directeur Manodj Hindori. Hij heeft aangegeven in overleg te zijn met Volksgezondheid. Beloofd is vandaag nog SRD 2 miljoen te storten om de salarissen van december uit te kunnen betalen.

Haverkamp zegt aan Starnieuws dat als het geld vóór half 2 vandaag wordt gestort de bank dit nog kan verwerken. Gehoopt wordt dat de betaling op tijd plaatsvindt, waardoor de rust terugkeert in het ziekenhuis. Het St. Vincentius Ziekenhuis en minister Patrick Pengel van Volksgezondheid hebben in een verklaring, die ook ondertekend is door Rick Kromodihardjo van het Staatsziekenfonds, afgesproken dat alles aan gedaan wordt opdat de salarissen vandaag uitbetaald kunnen worden.

Wanneer de betaling niet gedaan wordt vandaag, zal het personeel morgenochtend weer protesteren. Haverkamp zegt dat het niet om een staking gaat. De afdelingen zijn in tact. De werkers willen hun geld hebben omdat ze ook verplichtingen hebben. Haverkamp hoopt dat de regering zich houdt aan de gemaakte afspraak.