Ondernemers willen binnenstad hygiënisch houden
03 Jan 2018, 07:47
foto
Mobiele toiletten tijdens het Owru Yari Festival zondag in de binnenstad van Paramaribo.


Enkele ondernemers hebben besloten een bijdrage te leveren aan additionele sanitaire voorzieningen tijdens het Owru Yari Festival in de binnenstad. Tegen een kleine bijdrage konden de feestvierders gebruik maken van de faciliteiten. Op deze wijze wordt de hygiëne gestimuleerd, stellen de ondernemers. Een deel van de opbrengsten zal worden gebruikt om in april een clean sanitation awareness project uit te voeren.

Eurwin Daans, mede oprichter van Dime Rides N.V., is met het initiatief gekomen om een handje te helpen omdat er al jarenlang wordt geklaagd dat er niet voldoende toiletten beschikbaar zijn voor de duizenden personen in de binnenstad. Hij geeft aan dat de uitvoering heel goed is overgekomen omdat het ordelijk aan toeging. De toiletten werden gecontroleerd of die aan de sanitaire standaarden voldeden, voordat die door een gebruiker werd bezocht.

De oprichter van Dream Destinations, Priscilla Abhilakh Missier, geeft aan dat zij dit initiatief jaarlijks zal ondersteunen. Zij hoopt meerdere ondernemers erbij te betrekken zodat dit op meer locaties toiletten kunnen worden geplaatst. Hij zijn volgens haar dergelijke initiatieven die Surinamers dienen te nemen wanneer er problemen worden geïdentificeerd binnen de gemeenschap. Hiermee wordt een verandering van de situatie teweeg gebracht.