PL'ers willen dat Somohardjo partij naar verkiezingen leidt
03 Jan 2018, 02:45
foto


Pertjajah Luhur (PL) houdt deze maand een structurenvergadering over het besluit van partijvoorzitter Paul Somohardjo om de hamer over te dragen. Hem is gevraagd de beslissing in heroverweging te nemen. De structuren willen dat Somohardjo de komende algemene, vrije en geheime verkiezingen nog leidt. De partijleider zegt het beroep dat op hem is gedaan in overweging te willen nemen, met als voorwaarde dat hij na deze verkiezingen alsnog de voorzittershamer zal overdragen.

Kort na het bericht dat de partij eind dit jaar belangrijke bestuursverkiezingen zal houden, waarbij de partijleiding en het bestuur van de partijraad zullen worden vernieuwd, stroomden de telefoontjes binnen bij Somohardjo. Hem is gevraagd nog niet te bedanken, maar de partij tot en met de verkiezingen van 2020 te leiden. Somohardjo wordt op 2 mei 75 jaar. Hij vindt dat het tijd wordt om de hamer aan jongeren over te dragen.

2018 zal een belangrijk jaar zijn voor de PL. De partij houdt eind dit jaar bestuursverkiezingen. Voorts zal ze in diverse districten nieuwe kernen installeren, terwijl de bestaande kernen opnieuw zullen worden geïnstalleerd, om de verkiezingen van 2020 goed voorbereid tegemoet te gaan.