Peru: Bus stort van klif, minstens 36 doden (update)
02 Jan 2018, 18:44
foto
Reddingswerkers kijken van boven naar het voertuig dat 100 meter diep van een klif is gevallen. (Foto's: Agencia Andina)


Minstens 36 mensen zijn gedood nadat een voertuig 100 meter van een klif neerstortte en op zijn kop landde op een strand in Peru. Het ongeluk vond plaats op een beruchte strook weg die bekend staat als Curva del Diablo (de bocht van de duivel) in Pasamayo, ten noorden van de hoofdstad Lima.

De minister van Volksgezondheid zegt dat zes overlevenden zijn gehaald uit het wrak en zijn vervoerd naar het ziekenhuis. Een transportofficial zegt dat de bus ongeveer 50 passagiers vervoerde en dat het dodental kan stijgen. De weg langs de Stille Oceaan wordt beschouwd als één van de gevaarlijkste in Peru.

Volgens de eerste berichten waren meer dan veertig mensen gedood, maar de transportleider van Peru, Dino Escudero, zei later dat tot nu toe slechts 25 doden kunnen worden bevestigd. Beelden van de scène toonden redders rond het vernielde voertuig terwijl mensen op de weg erboven ernaar keken.

Escudero zei dat er een onderzoek was gestart, maar het blijkt dat de bus in botsing was gekomen met de aanhangwagen van een ander voertuig, waardoor de bestuurder de controle over de besturing heeft verloren. Een helikopter hielp bij de reddingsoperatie.

De bus reed van Huacho - zo'n 130 km ten noorden van de hoofdstad- naar Lima. Ongelukken op de wegen in Peru komen geregeld voor. Volgens officiële cijfers kwamen in 2016 493 personen om het leven in meer dan 3.800 ongelukken.