Rusland: 2018 wordt weer een jaar van lenen
02 Jan 2018, 10:22
foto
Gregory Rusland, voorzitter van de NPS


De nieuwjaarsrede van de president is helemaal in lijn met de traditionele toespraken over de afgelopen jaren, waarbij hetgeen gezegd wordt niet aansluit op de werkelijkheid. De vele voornemens en beloftes leiden niet tot verbetering van de situatie maar hebben tot nu steeds slechtere omstandigheden voor de burgers gebracht. Dit zegt Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS).

De realiteit na de vele beloften over de afgelopen jaren in diverse toespraken is nu dat het onderwijs ernstige problemen kent met demotivatie bij leerkrachten. Dit heeft een negatieve impact op het onderwijsgebeuren met alle nadelige gevolgen van dien voor onze jeugd. "Ook binnen de gezondheidszorg sukkelen wij nu verder met steeds het niet nakomen of kunnen nakomen van financiële verplichtingen door de regering," concludeert de NPS-topman.

"De financiële zeer slechte positie waar wij in gemanoeuvreerd zijn door de huidige regering, waarbij we nu zien dat 2018 een jaar zal zijn van weer lenen om de basis verplichte uitgaven van de overheid te kunnen betalen. Dit terwijl het land intussen met meer dan 110 leningen is opgezadeld. Vraag is hoe de president denkt al de beloften en voornemens waar te maken in 2018 omdat de basis voor het realiseren van goede intenties is dat je de juiste intentie en omstandigheden moet hebben om dat te kunnen realiseren. De huidige regering schijnt maar niet slagvaardig en efficiënt het land te kunnen besturen en we zien steeds weer maatregelen die teruggedraaid worden wanneer de regering doorheeft dat ze weer overhaast of ondoordacht besluiten heeft genomen."

De president heeft volgens Rusland kennelijk nog niet door waar het werkelijke probleem zit waardoor het niet komt tot een daadwerkelijke verbetering van de situatie. "Helaas hebben wij onze twijfels over de vele voornemens van de regering voor 2018 en zal de trend van 2017 zich voortzetten,"meent Rusland.