Somohardjo: Beloften president een zoethoudertje
02 Jan 2018, 00:00
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, vraagt zich af hoe president Desi Bouterse al de dingen die hij op nieuwjaar heeft beloofd, zal waarmaken. Tot nu toe hebben mensen nog geen salaris ontvangen. "Van waar haalt de president geld om leningen te verstrekken aan mensen voor woningbouw tegen 1% rente," stelt de politicus in gesprek met Starnieuws.

"Het is duidelijk dat er geen geld is in de staatskas. Daarom zullen staatseigendommen worden verkocht. Maar daarmee is er geen productieverhoging gekomen. Door verkoop van panden kunnen een paar maanden salarissen worden betaald, maar dit is geen duurzame ontwikkeling," benadrukt Somohardjo.

De PL-topman merkt op dat weer populistische beloften worden gemaakt om mensen zoet te houden. De basiszaken, zoals de gezondheidszorg, zijn zorgwekkend, voert Somohardjo aan. "Waar gaan wij naar toe met het land. Komt er weer een devaluatie en gaat er monetair gefinancierd worden?" vraagt de politicus zich af.

De voorzitter van Pertjajah Luhur merkt op dat hij geen vertrouwen heeft in de woorden van de president. Met allerlei zaken die worden aangekondigd, zal het erger worden in het land. Ook heeft Bouterse aangekondigd meer te willen innen bij de multinationals. Dit zal maken dat investeerders zullen terugschrikken, want die werken op basis van vooraf gemaakte afspraken. Somohardjo vraagt zich af waarom de president deze voornemens voor dit jaar niet aangegeven heeft in De Nationale Assemblee.