Brandweer noteert eerste woning- en autobrand
01 Jan 2018, 18:53
foto


De eerste woningbrand en autobrand op deze eerste dag van het nieuwe jaar zijn ook genoteerd. Aan de Livorno Beekhuizenweg is omstreeks 4 uur in de ochtend brand uitgebroken. Het Korps Brandweer Suriname meldt dat woning en inboedel totaal zijn verwoest.

De brandweer die 8 minuten na de melding het adres aandeed, trof een uitslaande brand aan. Binnen 20 minuten was het vuur onder controle. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, aangezien de bewoners van het pand niet in het huis waren. Volgens informatie van de brandweer was het huis dat helemaal in hout was opgetrokken, zelden bewoond. Het huis was ook niet aangesloten op het elektriciteitsnet.

Vijf uur later, omstreeks 8.45 uur, kreeg de brandweer een melding van een autobrand. Op het terrein van de Memre Buku Kazerne had een militair voertuig vlam gevat. Het dienstdoende personeel reed op gegeven moment op het terrein toen er plotseling vlammen vanuit de motorkap kwamen. De manschappen hebben toen geprobeerd het vuur met Co2 brandblussers te blussen, wat echter niet lukte. De ingeschakelde brandweer heeft het vuur kunnen blussen. De brand beperkte zich tot de motorkamer.