Al 15 baby’s in 2018: Eerste geboorte in Diakonessenhuis
01 Jan 2018, 13:49
foto
De eerste baby is dit jaar in het Diakonessenhuis geboren.


Terwijl het overgrote deel van de Surinamers in het nieuwe jaar nog aan het feesten of chillen was, hebben verpleegkundigen een belangrijke taak vervuld. In de verloskamers van de verschillende ziekenhuizen staan verloskundigen te popelen om de eerste baby voor 2018 te mogen verwelkomen. De blijdschap is niet minder dan bij de feestvierders: het verwelkomen van nieuwjaarsbaby’s is een populaire trend geworden.

Zes meisjes en negen jongens zijn tot nu toe geboren in het nieuwe jaar. De eerste baby voor dit jaar is een jongen. Hij kwam in het Diakonessenhuis ter wereld om 1.12 uur. Baby en moeder maken het goed. Op het Mungra Medisch Centrum na hebben alle ziekhuizen baby’s mogen verwelkomen in het nieuwe jaar.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft drie meisjes welkom geheten vandaag. Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft ook drie geboortes gehad. Een meisje en twee jongens hebben het levenslicht gezien in dit ziekenhuis. 's Lands Hospitaal heeft drie jongens en een meisje zien geboren worden in 2018.

Naast de eerste geboorte voor het nieuwe jaar heeft het Diakonessenhuis ook nog twee jongens en een meisje een gelukkig nieuwjaar toegewenst.
Alle moeders en baby’s maken het goed. Dit aantal kan nog oplopen vandaag.

Wanita Ramnath