Wegsituatie over Saramaccakanaal wordt verbeterd
01 Jan 2018, 18:37
foto
De verkeerssituatie over het Saramaccakanaal zal deze maand nog worden aangepast. (Foto: NII)


De wegsituatie nabij de brug aan de Van 't Hogerhuysstraat over het Saramaccakanaal wordt begin januari verbeterd. Dit kondigt Henk Wip, hoofd afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie aan in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

Een paar jaar geleden plaatste het ministerie betonnen blokken in het midden van de weg. Het verkeer werd sinds toen met behulp van verkeerslichten geregeld, die aangeven wanneer een rijstrook open of gesloten is. De blokken moesten dienen als een fysieke scheiding voor het verkeer dat op en af ging.
:
Op verschillende manieren is getracht om de aanwezigheid van deze blokken te benadrukken bij de verkeersdeelnemers. Het plaatsen van borden, het aanbrengen van knipperlichtinstallaties, het plaatsen van reflectoren op de blokken en het schilderen van de blokken hebben helaas niet kunnen voorkomen dat deze blokken vaker aangereden zijn. “Te hoge snelheden en onoplettendheid zijn hiervoor de reden” hekelt Wip de vernietiging van het wegmeubilair aldaar.

Het verkeer dat die wegsituatie nadert, zal binnenkort vertraagd worden. Het ministerie zal onder meer gebruik maken van tekst en symboolmarkering. “Op de weg gaan we markeringen plaatsen, omdat we hebben gemerkt dat weggebruikers zich alleen concentreren op het wegdek en niet het meubilair aan de kant van de weg,” legt Wip de situatie uit. Hij wijst erop dat de weggebruiker de belangrijke informatie hierdoor mist.