Onderzoeksresultaat incident met sekswerker bij DNA
31 Dec 2017, 18:24
foto
Een fragment uit het filmpje van het incident zaterdagnacht bij De Nationale Assemblee.


Het filmpje over hoe een mannelijke sekswerker wordt aangepakt door de beveiliging van De Nationale Assemblee (DNA) is de wereld rondgegaan. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zij gelijk de autoriteiten op de hoogte heeft gesteld en gevraagd heeft om een onderzoek. Het resultaat is vanmiddag binnengekomen.

Zaterdag rond 01.00 uur in de nacht werden de veiligheidsambtenaren van DNA geconfronteerd met een man, een zekere D.K., die hen om hulp vroeg, omdat hij achterna gezeten werd door een mannelijke sekswerker die verkleed was als vrouw. De veiligheidsambtenaren brachten D.K. binnen het complex in veiligheid. Zij vroegen aan de sekswerker wat er aan de hand was en die verklaarde niet betaald te zijn geworden door D.K. voor de aan hem bewezen diensten.

Daar de verhitte sekswerker D.K. te lijf wilde gaan, sommeerde de veiligheidsambtenaren hem buiten de poort te blijven in afwachting op de politie. Deze nam er geen genoegen mee en bleef te keer gaan waarbij de ambtenaren hardhandig moesten optreden toen de sekswerker die via de schutting zich toegang verschafte tot de luifel van de ingang. Bij aankomst van de politie werd D.K. overgedragen aan de wetsdienaren. Dit is het onderzoeksresultaat dat de Assembleevoorzitter heeft ontvangen van de Centrale Inlichtimgen en Veiligheidsdienst.