NPS-voorzitter Rusland krijgt extra steun voor trekken kar
31 Dec 2017, 19:26
foto
NPS-voorzitter krijgt bloemen van Thelma Westfa, één van de partijoudsten.


De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft zaterdag het jaar afgesloten met een dankdienst. Pastor Sankar Ramotar stelde dat in 2020 de partij in het machtscentrum zal zijn om de belangen van het volk te dienen. Gregory Rusland, voorzitter van de partij, kreeg extra ondersteuning voor het zware werk dat op zijn schouders rust. Hij werd bedankt voor het willen trekken van de kar. Namens de NPS biddersgroep overhandigde een van de partijoudsten, Thelma Westfa, een ruiker aan Rusland. Daarna werd het lied 'Dankt, dankt de Heer' uit volle borst gezongen.

Met God zal met vereende krachten gewerkt worden aan de groei van de partij. "Wij loven Hem... Deze partij is anders. Wij loven en prijzen de Heer terwijl anderen in oorlog zijn en alcohol nuttigen. De partij wordt opgedragen aan God die wonderen verricht. Een wonderbare werkende God. Wij leggen Suriname, de partij en de voorzitter in Zijn hand. Voor een beter leven want met Christus hebben wij alles. Wij maken Hem bekend in al onze wegen. Hij zal antwoord geven op onze gebeden. Steun niet op jouw eigen inzichten maar op de kracht Gods," benadrukte de geestelijke.

Rusland zei dat hij gesterkt is door de dienst. "Er rust een zware taak op ons. Er gebeurt een heleboel. Groepen staan op en werken maar wij kunnen hen niet exposeren. Daarvoor is er teveel rancune vanuit de regering. De regering zit muurvast. De coalitie is vastgelopen en heeft de begroting binnen de gestelde periode niet kunnen afronden. De regering heeft minder dan de helft van het geld dat nodig is in 2018 om beleid te maken. Alleen salarissen kunnen met moeite worden uitbetaald," zei de partijleider.

Het beleid moet veranderen en verbeterd worden en daar is de NPS voor nodig, meent Rusland. Hij riep alle structuren van de partij en elke NPS'er op "om deze tijd te gebruiken en volk erop te wijzen dat wij het alternatief zijn. Wij hebben het reeds gedaan in het verleden. Nu zijn wij op een belangrijk punt beland om de mensen te overtuigen dat de verandering door de NPS zal worden gebracht."

Men moet geen wonderen verwachten want wat nu gecreëerd is, is het ergste dat het land is overkomen, zei de politicus. Meer dan 110 leningen zijn genomen en de minister van Financiën gaat nog meer lenen. "Dit zijn geen goede signalen voor het land... Wij zullen moeten weten dat er veel opofferingen gebracht dienen te worden. Een van de eerste maatregelen is dat de president van het land gebruik moet maken van Surinam Airways bij het reizen en geen vliegtuigen gaat charteren." Rusland heeft zijn partijgenoten opgeroepen gezamenlijk hard te werken om in 2020 een goede positie in te nemen om zeggenschap te hebben in de komende regering.